MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

KAVURMACI’YA SEVGİ SELİ

KAVURMACI’YA SEVGİ SELİ

Çarşamba günü katıldığım bir program, hem göğsümüzü kabarttı, hem de duygulandırdı. Köyümüz eşrafından Mustabeyler’in (Mustafabeyler) Hafız Mustafa Kavurmacı Çarşamba günü hayatının unutulmaz günlerinden birini yaşadı, yaşattırıldı.

Kurtköylü Hafız Kavurmacı amcamız Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Bursa Vefa’dır’ programı adı altında andı Kavurmacıyı. İnsanın sağlığında böyle bir programı, düzenlenmesi pek rastlanılmış bir durum değildir. Fakat Kavurmacı Hocaya Bursa böyle bir vefa örneği gösterdi.

Vefa örneğini Bursa gösterdi ama, hemşehrileri de Kavurmacı Hocaya sahip çıktı, yalnız bırakmadı vefa gününde. Kavurmacı hocayı Vali Ahmet Hamdi Nayir bey belki yakından tanımıyordur. Fakat radyo, televizyon programlarından huşu içinde dinlediği zamanlar olmuştur. Ne bilebilirdi ki günün birinde vefa gecesine katılacağını. Belediye Başkanı Selim Yağcı hemşehrisi olması hasebiyle daha yakından tanıyor Kavurmacı hocayı. Başkan beyin talebelik yıllarındayken hemşehrimiz radyolarda, televizyonlarda çıktığında gururlandıran Kavurmacı’nın programına katılarak onura ettiler hocayı. Yine aynı şekilde ilimizin değerlerine sahip çıkan İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım yalnız bırakmadı Kavurmacı ailesini. İlimizden çıkmış bir değere sahip çıktı Yıldırım’da. Diğer hemşehrileri gibi sahip çıktılar Mevlithanına.

Yine köyümüz eşrafından eski milli sporcumuz, 9 yıl Atletizm Federasyonu Başkanlığı yapan maratoncu Mehmet Terzi’de oradaydı. Babası Hafız Nuri amcayla çok iyi bir dostlukları olan Kavurmacı’nın programına Mehmet Terzi’de katıldı. Terzi hem babasına, hem de aile dostlarına vefasını gösterdi. Yine Kavurmacı’nın talebelerinden ve akrabası babam Şadi Erdal ailesiyle birlikte katıldı vefa programına. Kavurmacı’dan aldığı feyzle talimini devam ettiren babam da en az Kavurmacı kadar heyecanlıydı programda. Tekke yıllarındaki okuduğu eski arkadaşlarıyla aynı çatı altında toplanabilmişlerdi. Kardeşleri, dostları, ailesi yalnız bırakmadı o gün Kavurmacı’yı. Ahde vefalarını gösterdiler. Kavurmacı ağlamaklı olduğu konuşmasını zor tamamladı, duygularını ifade etmekte zorlandı.

Kurtköy’den başlayan Kavurmacı’nın hayat serüveni Küre’de hafızlığı ile devam eder. Babası rahmetli Hacıdayım’ın girişkenliği sayesinde Heybeliada’da Hafız Ahmet Hızal hocayla birleşir yolları. Burada 4 sene makam ve talim kıraat dersi alan Kavurmacı’nın memleket hasreti sarar. Bozüyük’te 2 yıl Gazozcu Akif Camii’nde görev yapar. Askerliği sonrası yeniden Heybeliada’da Kur’an Kursu hocalığına başlar. Mevlüd okumak için geldiği Bursa’da çok beğenilir ve gönderilmez Kavurmacı. Artık Bursa’da devam eder hayatına. İsmail Hakkı Tekkesi’nde hocalığına devam eden Kavurmacı, daha sonra Hacılar camiinde, emekliliğine kadar görevini sürdürdü.

İlk olarak radyoda canlı Kur’an-ı Kerim okuyan odur. İlk televizyonda canlı Kur’an-ı Kerim okuyan yine Kavurmacı Hocadır. İlkokulu bitirdikten sonra başlayan Hafızlık hayatından sonra dışarıdan okul bitirip, üniversite mezunu bile olmuştur. Azmi başarıyı, başarı azmini tetiklemiştir.

Her insana nasip olmaz sağlığında böyle bir program düzenlenmesi. 78 yaşında böyle bir onura layık görüldü Kavurmacı.

Düzenleyenlerden de, katılanlardan da Mevlâ razı olsun.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1946 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR