KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

MYNET - SYMBİAN - GÖRÜNTÜLÜ DERGİ - LENOVO

MYNET - SYMBİAN - GÖRÜNTÜLÜ DERGİ - LENOVO

Merhaba. Bu hafta gözüme çarpan haberlerden seçmeler mi yoksa Tüik’in 2009 Yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Sonuçları’nı mı yazıma konu edineyim zor karar verdim. Nihayetinde geleneksel seçme haberlerde karar kıldım. Bahsettiğim araştırmayı ise önümüzdeki hafta yayınlarız kısmetse.
Öncelik yine güvenlik üzerine. Bildiğiniz gibi devir sosyal ağlar ve dosya paylaşım siteleri devri. Yine de aldığımız kullanıcı adlarının teyidinde eski dostlarımız olan e-posta hesaplarımız büyük önem taşıyor. Hatta bazı kişiler sadece e-posta uygulamalarına alışıklar. Durum böyle olunca da bilgisayarlarımıza göz diken kişilerin önceliği yine e-posta hesapları oluyor. Ülkemizde yerel olarak popüler olan Mynet’in posta hizmetini kullanan kişiler geçtiğimiz hafta bu tarz bir tehlikeye maruz kaldılar. Olay şöyle gelişiyor. Posta kutunuza gelen bir mesaja tıklıyorsunuz. Bir site.mynet.com/eksenim_video_izle gibi Mynet site hizmeti ile yapılmış siteye yönleniyorsunuz. Sitedeki zararlı kodların Java üzerinden çalışması ile bilgisayarınız bir sürü tehlikeye açık hale geliyor. Büyük şirketlerin sunduğu hizmetler güzel ama son kullanıcının kolaylıkla değiştirebildiği içerik ve kodları sürekli tam kontrol altında tutmak bence imkânsız.
İnternet kavramı bilgiye ve hizmete oturduğumuz yerden ulaşmamızı sağladığı için çok popüler oldu. Her şey ayağımıza geliyor. Bir sonraki aşamada ise oturmak değil gezerken de yer ve zaman bağımsız olarak da aynı hizmetleri almak istedik. Sonunda diz üstü bilgisayarlar ve cep telefonları üzerinden internet popüler oldu. Bu süreç başta donanımcılar olmak üzere yazılım şirketlerini de harekete geçirdi doğal olarak. Microsoft da Nokia ile bazı konularda işbirliği yaparak bu pazarda söz sahibi olmak istiyor. Projeye göre öncelikle Symbian işletim sistemlerini destekleyecek olan Microsoft Ofis Web uygulamaları sayesinde word-excel belgelerinizi bu işletim sistemine sahip telefonlarda açıp düzenleyebileceksiniz.
Amerikan gösteri dünyasını anlatan Entertainment Weekly isimli derginin özel sayılarında yer alacak cep telefonu büyüklüğündeki ince ekranlar ile aldığınız dergide bazı içerikleri video olarak izlenebilecek. Tabi maliyeti kurtarmak adına hem bu özel sayı dergi farklı fiyat olacak hem de Pepsi gibi dünyaca ünlü şirketlerin reklâmları bu ekranlarda yayınlanacak. Şarj edilebilir pillerle çalışacak bu çiplerde 40’ar dakikalık videolar bulunacak. Başlangıç için çok iyi ve sonu nereye gider bilinmez.
Son haberim ise, Lenovo’dan. Şirket T60, T61, R60, R61, X60 ve X61 modelli ThinkPad dizüstü bilgisayarlarda "onarılamaz hasar" ya da "batarya şarj edilemiyor" hatası alan kullanıcılara bataryalarını değiştirebilmeleri için çağrıda bulunuyor.
http://download.lenovo.com/lenovo/content/batt/LenovoBatteryDiagnosticTool.exe adresindeki yazılımla Lenovo, kullanıcıların bataryalarını kendileri test etmesine imkan da tanıyor.
Saygılarımla.
DVD : Digital Video Disc yada Digital Versatile Disc olarak adlandırılan bir optik disk teknolojisidir. Esasında içinde büyük veri depolanan, hızlı, içinde video, ses, bilgisayar verisi, çeşitli bilgiler içeren CD büyüklüğünde yeni bir formattır. Bu özellikleri ile ses CD’leri, videoteyp, lazer disk, CD-ROM ve oyun kartuşlarının yerini almaktadır.

Bu yazı toplam 433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR