KORAY ÖZTEKİN

KORAY ÖZTEKİN

TATİL DÖNÜŞÜ

TATİL DÖNÜŞÜ

Merhaba. Tatil dönüşü ilk yazımda, 2 haftalık sürede bilişim ve eğitim dünyasında neler olmuş kısa kısa aktarayım istedim. Buyurun…
Meclise gönderilen bir tasarının yasalaşması halinde, isteyen kişinin e-posta adresine de bazı tebligatlar yapılabilecek. Birçok masrafı ortadan kaldıracak olan uygulamanın çeşitlendirilmesi gerekli. Artık malum 3G’miz var. Herkesin her zaman yanında taşıdığı şey olan cep telefonu da faal olarak kullanılabilmeli.
AÖF mezunlarının da tezsiz yüksek lisans ve KPSS başarısı şartıyla öğretmen olabileceklerine dair haberler ve bunlara tepkileri okudum geçtiğimiz hafta. ÖSS’de başarılı olamamış AÖF okumuş, şimdi de öğretmenlik mi yapacak diyenler ile AÖF okumanın en az örgün okumak kadar zor olduğundan bahseden fikirler çatışıyor internette. Bence; ÖSS’de örgün öğretmenlik bölümlerine girenlere göre başarısız sayılsalar da bir yüksek lisans ve KPSS şartı var. Kolay değil yani. Ben daha iyiyim diyorsan KPSS’de başarılı olursun olur biter. Hem formasyon vs. gibi sebeplerle “öğrencileri bunlara mı emanet edeceğiz?” diyenlere hazır cevaplar da var. ÖSS’den AÖF İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi gibi bölümleri bitirip, sonu valiliğe kadar giden yollar da var. Koca bir şehri emanet edeceksin ama öğretmen olamazsın demek biraz saçma gibi geliyor. Hayırlısı artık.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada özellikle 3G’den sonra daha çok vakit geçirilen cep telefonlarının mümkünse kulaklıkla kullanılmasının beyinde tümör oluşturma riskini azalttığını, baz istasyonlarına yakın olmanın da telefonlar açısından insan vücuduna daha az zarar verdiğini belirtmiş. Görünen o ki, teknoloji güzel şey ama radyo dalgaları, yüksek bant genişlikleri gibi sebeplerle insan vücudu üzerinde onarılmaz yaralar da açabilecek seviyede. Son dönemlerde görülen ve sayıları artan kanser, tümör gibi hastalıklar üzerinde ciddi bir araştırma yapılsa bunun kanıtlanacağını ben de düşünüyorum.
Yılların yazılımı Nero, sonunda ücretsiz sunulan rakipleri karşısında özellik kısıtlamalı (sadece veri cd-dvd’si yazmak ve kopyalama yapmak amaçlı) ücretsiz sürümünü sundu. http://www.inndir.com/program.php?id=43996 adresinden indirilebilir.
Facebook’un anlaşmalı olduğu arkadaşlık bulma sitelerinin, Facebook profilinizdeki resimleri sanki arkadaş arayan sizmişsiniz gibi kendi sitelerinde kullanmaları haftanın skandalı idi. Sorunun düzeldiği ve tekrarlanmayacağı söylense de, daha önceki yazılarımda da dediğim gibi Facebook sizin bilgilerinizi satarak değerini milyar dolarlar seviyelerine çıkarıyor. Yoksa neden o kadar etsin ki?
Haftanın skandalı demişken bir şey daha ekleyeyim. iPhone telefonlara gelen acayip görünümlü bir sms mesajı ile bütün kimlik bilgilerinize kadar telefonda tuttuğunuz ne varsa, hepsi kötü amaçlı yazılım yapan kişilerin eline geçebilir. Yetkililer güvenlik açığını doğrularken, böyle bir mesaj gelmesi durumunda derhal telefonun kapatılmasını öneriyorlar.
Bu arada adına milli işletim sistemimiz dediğimiz Pardus, 2009 sürümü ile http://pardus.org.tr/ adresinden indirilebilir duruma gelmiş.
Intel’in Larrabee adını verdiği yeni grafik işlemcisi ile artık grafik işlemci pazarında da etkisini iyice artırmak istediği ve Nvidia ile AMD’ye rakip olacağı da geçen haftanın haberlerinden.
İleriki haftalara bıraktığım 3G haberlerine kısa bir giriş yapayım. Turkcell’in Bimeks ile Vodafone’un ise Teknosa ile uzun süreli 3G internet aboneliği karşılığında dizüstü bilgisayar ve 3G taşınabilir modem kampanyaları var. İlgilenenlerin bilgisine.
Saygılarımla.

BlackBerry:
BlackBerry, profesyoneller ve ileri seviye kullanıcıların bilgilerine ulaşmak için var olan çözümlerden biri olmasının yanında bir iletişim cihazıdır. Hareket halindeyken devamlı olarak iş yada kişisel e-postalarına ulaşmak isteyen kullanıcılar için bir çözüm sunarken aynı zamanda telefon, kısa mesaj, internet ve WAP tarayıcısı, adres defteri, ajanda gibi özellikleri de barındırıyor. BlackBerry, İtme (Push) teknolojisini kullanarak posta kutusuna gelen e-posta, toplantı isteği gibi bilgileri eş zamanlı olarak BlackBerry cihazına taşır. Postaları almak için hiçbir yere bağlanmak, arama yapmak gibi işlemler yapmaya gerek yoktur.

Bu yazı toplam 471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KORAY ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR