ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"Tıp fakültesi sevindirdi ziraat fakültesinden de faydalanalım"

"Tıp fakültesi sevindirdi ziraat fakültesinden de faydalanalım"

Geçtiğimiz yaz ayında Tıp Fakültesinin açılacağı müjdesini aldık. Rektör Şükrü Beydemir ve ekibi önümüzdeki yıl eğitim ve öğretim döneminde öğrenci almak için yoğun bir çalışma içerisinde oldukları haberlerini alıyordum. Üniversiteden basına yapılan açıklamadan öğrendiğimize göre Sakarya Üniversitesi ile yapılan antlaşma YÖK tarafından onaylandığı takdirde 2021-2022 öğretim döneminde Tıp Fakültesi öğrencisine kavuşacağız.

İlk defa Tıp Fakültesi açılan Üniversiteler genelde Tıp Fakülteleri gelişmiş, oturmuş üniversitelerle anlaşıp 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerini bu üniversitelerde eğitime başlatıyorlar, kendi bünyelerinde bina, öğretim elemanı, hastane ve ekipman ihtiyaçlarını tamamladıklarında 1., 2. ve 3. sınıfı dışarıda okuyan ve yeni alınan öğrenciler Şeyh Edebali Üniversitesinde öğretime devam edecekler.

Yeni yapılan Devlet Hastanesi, Üniversitede Tıp Fakültesi açılması kararından sonra Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini aldı. Tıp fakültesi bir nevi hastane sahibi oldu diyebiliriz. Edindiğim bilgilere göre Prof., Doçent gibi tabipler ilimizde görev yapmak istemekteler. Bu demektir ki donanımlı Tıp Fakültemiz bir kaç yıl içinde halkımıza hizmet vermeye başlayacak.

Burada siyasilerimize ve bürokratlara daha aşkla hizmet etme önü açılıyor. Başta Üniversite Rektörüne gayret gösterip ekipman alımı için maddi destek sağlamak. Bir diğer görevse şimdiden yeni bir Devlet Hastanesi yapılması çalışmalarına başlamak. bu çalışmalar 3-5 sene yer seçimi kavgaları sebebiyle ertelenmeye uğramadan yapılması gerektiğini de hatırlatalım. Üniversiteye teknolojiye uygun yeni bölümlerin açılmaya uğraşıldığı bilgisine de ulaştım. Yakın gelecekte talebe sayımızın 30 binlere ulaşacağı ümit edilmekte.

Bizzat ziyaretime gelerek isteklerini köşemde dile getirmek isteyen sebze, meyve tarımıyla uğraşan ayrıca pazarcı esnafımızın dileklerini dile getirmek zorundayım. Bilhassa Söğüt, Osmaneli sebze ve meyvecilikte geçiniyorlar. Diyorlar ki "Üniversitemiz açıldıktan kısa bir zaman sonra Ziraat Fakültesi açıldı. İstasyondaki arazisinde yapılan çalışmaları bizleri ziyaret ederek sebzelerimizi kaliteli ve nasıl ucuza yetiştireceğimiz de faydalı oluyordu. Kirazda ve bağ yetiştiriciliğinde çok bilgi sahibi olduk. Yeni üzüm çeşitlerini bugün pazarlarda tüketici buluyorsa o dönemin gayretleriyle buluyor. 4-5 yıldır üniversitemizin Ziraat Fakültesini yanımızda göremiyoruz. Bizim isteklerimiz de herhalde öne çıkarılan bölümler kadar önemlidir." demekteler.

Yine pazarcı esnafı "Üniversite mantar üretiyordu biz esnaf da pazarda ucuza satıyorduk, hem biz, hem de tüketici kazanıyordu. Üniversite 4-5 yıldır mantar üretimini kesti. Şimdi il dışından temin ediyoruz, masraflı oluyor, biz zaman kaybından, tüketici pahalı almaktan kaybediyor." dileklerini gündeme getirmemi istediler.

Bana göre haklı isteklerine ses veren idarecilerimiz olacaktır.

Başlığı ben koymadım dertliler koydu.

Bu yazı toplam 3318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR