M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Uluslararası üniversite olma yolunda

Uluslararası üniversite olma yolunda

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, göreve geldiği ilk günlerde hedeflerini açıklarken iddialı bir çıkışta bulunmuştu. Tıp Fakültesinin ilimize kazandırılması ile birlikte Bilecik’in bir sağlık şehri olabileceğini dillendiren Rektör Hoca aynı zamanda BŞEÜ’yü uluslararası bir üniversite haline dönüştürme hedefinden bahsetmişti.

Üniversitemizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı her geçen gün artarken BŞEÜ’den yeni bir atılım daha geldi. Bilecik ile Azerbaycan arasında bir köprü kurulmasını sağlayan Rektör Beydemir, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi ve Hazar Üniversitesi Rektörleri ile eğitim-öğretim, öğrenci hareketliliği, ortak araştırma ve geliştirme projeleri gibi geniş bir alanda iş birliği protokolleri imzaladı. Bu anlaşmalar üniversitemizin uluslararası üniversite olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğinin birer göstergesi. Zira üniversitemizde eğitim-öğretim gören 1600 yabancı uyruklu öğrencinin yaklaşık 500’ü Azerbaycan kökenli.

Kardeş ülke Azerbaycan ile kurulan bu bağlantıların artarak büyümesini ve üniversitemize, ilimize hayırlar getirmesini, uluslararası üniversite hedefine ulaşmak adına başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR