M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Yeni otoparklar, kaldırımlar

Yeni otoparklar, kaldırımlar

Hızla artan nüfus sonrası, gün geçtikçe çoğalan binalar, insandan fazla araç sayısı, Bilecik’te trafik çilesinin bitmemesine sebep oluyor.

Araç sayısının fazla olması, insanların ihtiyaçlarını giderebilecekleri banka, kamu ve özel kurumların şehir merkezinde olması Bilecik merkezini içinden çıkılmaz bir hale dönüştürüyor

Artan akaryakıt fiyatları olmuş olsa trafik yüzünden araçları artık bir kenara bırakacağız gibi gözüküyor. İşte bu kadar araç sirkülâsyonunun olduğu yerde en büyük sorunlardan bir tanesi de o araçları park edebileceğimiz otopark eksikliği.

Şehir merkezinde bir tane var, insanlarımız bir türlü ücret verip otoparka girmek istemiyor, ya da otoparka bırakıp yeniden yürümek istemiyor. Herkes bırakmaya çalışsa bir tane otopark talebi karşılayamaz oluyor.

Cadde ve sokaklar esnaflar için dükkan önleri en kolay park edilebilecek otopark olarak gözüküyor Fakat, oralarda da yoğunluk yaşanmaya başlanınca yeni çözümler de bulmaya başladık. Yeni otoparklar ise kaldırımlar oldu. Bir bakıyorsunuz birisi araç park etmiş, masa atmış, duba koymuş, kaldırımlarımız kullanılamaz hale gelmiş.

Biz bu eksiklikleri özellikle incelemek amacıyla değil çarşı pazarda işimiz varken gezip görebiliyoruz da yetkililer neden göremiyor acaba? Yoksa görmüyorlar mı?

Bu yazı toplam 4244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR