M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Osmaneli’nde güzel tablo

Osmaneli’nde güzel tablo

Geçtiğimiz Salı günü kaybolan 9 yaşındaki konuşma engelli Efe Fedai Yıldırım çok şükür kısa sürede bulundu. Küçük Efe’nin bulunmasının sevinci büyük mutluluk yaşatırken bir başka övünç kaynağı ise ilçe halkının gösterdiği birlik ve beraberlik tablosu oldu. Osmaneli Efe’yi bulma için adeta seferber oldu.

Efe’nin kaybolduğu haberinin verilmesi üzerine sosyal medya üzerinden müthiş bir kampanya yürütüldü. Efe’ye ait fotoğraflar ve bilgiler kısa sürede binlerce insana ulaştırıldı. Osmaneli Belediyesi hoparlörlerinden yapılan çağrılara vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Emniyet, AFAD gibi resmi kurumlar vazifelerini yerine getirirken ilçedeki tüm siyasi parti ve STK’lar kısa sürede teyakkuz haline geçti. İlçedeki hemen herkes Efe’nin bulunması için elinden geleni yapmaya çalıştı. İlçedeki arama çalışmalarına katılmak üzere çok sayıda insan sokağa döküldü. Osmaneli halkının bu birlik  ve beraberliği sayesinde küçük Efe’nin Sakarya’ya gittiği tespit edildi. Sakarya otogarındaki zabıtanın dikkati sayesinde de Efe kısa sürede bulundu. Bu mutluluk tüm Osmaneli’nin bir eseri.

Ayrıca, Efe’yi bulmak için başlatılan çalışmalara Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in bizzat sahada yer alarak katılması ve takip etmesi gerçekten takdir edilmesi gereken bir durum.

Osmaneli halkı zor zamanlarda bir ve beraber olmayı çok iyi başarabilen bir yapıya sahip.

Bu vesile ile Efe’nin bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu yazı toplam 1989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR