M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Deprem öldürmez bina öldürür!

Deprem öldürmez bina öldürür!

17 Ağustos 1999’da yaşanan acı Marmara Depremi’nin üzerinden tam 23 yıl geçti. 23 yıl geçti geçmesine ama acıları yüreklerde halen tazeliğini koruyor. Her 17 Ağustos’ta içimiz bir kez daha ‘Cız’ ediyor. 23 yıl önce meydana gelen Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında “Deprem öldürmez bina öldürür” gerçeğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için afetlere hazırlıklı olmak gerektiğini buradan yeniden dile getirmek istiyorum.

Bilecik ili olarak deprem kuşağında yer alan ve deprem riski yüksek iller arasındayız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde depreme karşı dayanıksız binaların dönüştürülmesi için önemli çalışmalar yürütülüyor. Ancak herkesin malumu ilimizin en eski yerleşim yerlerinden Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinden birçok eski bina bulunmakta. Bu binaların birçoğunun depreme dayanıksız olduğu bilinmekte. Dolayısıyla bu bölge için kentsel dönüşüm kaçınılmaz bir durum olarak ortada duruyor.

Hatırlarsanız, Milletvekili Selim Yağcı’nın belediye başkanlığı döneminde bu bölgede kentsel dönüşüm yapılması için girişimlerde bulunulmuş ancak genel bir mutabakat sağlanamadığından vazgeçilmişti. İnşallah bu ve buna benzer kentsel dönüşüm çalışmaları için yeniden bir girişimde bulunulur. Deprem gerçeğinin üstünü örterek tedbir alamayız, deprem öldürmez bina öldürür.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1918 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR