MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

VARSA HÜNERİN, VAR HER YERDE YERİN; YOKSA HÜNERİN, VAR HER YERDE YERİN!

VARSA HÜNERİN, VAR HER YERDE YERİN; YOKSA HÜNERİN, VAR HER YERDE YERİN!

Siyaset, ticaret, bürokrasi, hayatın her alanında yetenekli olan kişiler cemiyetin gereksinimlere cevap verdikleri için toplumda saygın bir yer edinirler. Toplum bu insanları takdir eder, gerektiğinde mükafaatlandırır. Yeteneği gelişmemiş insanlar ise hiçbir iş tutamadıkları, hiçbir işe yaramadıkları için üzülür, toplumda cezalandırır.

Siyasette çalışkanlığın semeresini Ak Partili meclis üyeleri önceki hafta gördü. Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliği için seçim yapılmıştı. 51 muhtarın oy kullandığı seçimde, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım 38, H. Hüseyin Çelik 30, Mehmet Yılmaz 18, Hikmet Turhan 5 oy aldı. Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın aldığı 38 oy şu ana kadar alınan en yüksek oy oranı olarak kayıtlara geçti. Gazetemizde haberini "Sandığa Yıldırım düştü" olarak vermiştik.

Encümen seçiminde Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Serkan Yıldırım ve H. Hüseyin Çelik seçilirken, muhtarlardan da Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı ve Künçeyiz Muhtarı Ertekin Afacan seçildi.

Meclis başkanı Serkan Yıldırım, alışık olmadığımız bir meclis başkanlığı yürütmekte. Aradığınızda ya köylerde çalışmaları inceliyordur, ya da toplum içinde insanların dertleriyle meşgul oluyordur. Çalışkanlığı da her kesimden takdir topluyor.

Birlik seçimini, 7 Haziran seçimleri öncesi mini anket olarak değerlendirsek, muhtarların Ak Parti'ye karşı teveccühü yüksek oranda olduğunu görürüz. Köylerin dertleriyle dertlenip, sorunlarının kısa sürede çözülmesinin mükafaatını gördü Ak Partili üyeler. Köylere kilit parke taşı döşenmesinden tutan da, mezarlık temizliğine, kuruluk yapımından, futbol sahası yapımına kadar her türlü hizmet gitti.

Serkan beyin muhtarlara karşı tutumu ve köylere yapılacak yatırımlardaki başarısı sandığa da yansıdı ve Bilecik'te encümen seçiminde rekor bir oyla yeniden seçildi. H. Hüseyin bey de yine yüksek bir oy yüzdesi ile yeniden encümen seçimini kazandı.

"Olsa ile bulmayı ekmişler, hiç bitmiş" demiş atalarımız. Olsa idi, yapılsa idi dememek için hizmet makamındakilerin hizmet etmesi lazım. Hizmetin, özverili çalışmaların sonucu ortada.

Atalarımız ne güzel söylemiş, "Varsa hünerin, var her yerde yerin; yoksa hünerin, var her yerde yerin!"

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1744 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR