EYLEM YILDIRIM

EYLEM YILDIRIM

YILBAŞI GECESİ DİYETİ BOZMAK

YILBAŞI GECESİ DİYETİ BOZMAK

2021 herkes için mükemmel geçmese de daha iyisini her zaman olduğu gibi yeni yıldan dileyerek başlayalım.

2021 yılını sağlıklı beslenme anlamında iyi geçirenler olduğu gibi sağlığı için hiç adım atmamışlar da var. Ancak biliyoruz ki sağlık ertelenmez. O yüzden hala geç kalmış değilsiniz, sağlıklı beslenme adına hemen bir şeyler yapın.

Yılın son gününe kadar iyi idare ettik ama senede bir kez gelen ve sevdiklerimizle bir arada olduğumuz, bir şeyleri kutlamak için de bahanemizin olduğu bu günde diyeti bozmadan olmaz diye düşünenlere çok güzel bir haberim var, bozulan hiçbir şey yok endişelenmeyin. Tüm diyetisyenlerden çok sık duyduğunuz ‘DENGE’ yine bizim anahtar kelimemiz. Çünkü yasaksız, kısıtlamadan beslenmenin tek yolu bu.

Yılbaşı gününü bir bütün olarak ele alalım.

  • Öncelikle kahvaltı burada bizim en büyük kozumuz. Protein ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz en güzel öğün. Yumurta, peynir, zeytin/ceviz/ yeşillik gibi besinleri içeren besin içeriği ve protein bakımından zengin bir kahvaltı günün en büyük kurtarıcılarından, atlamayalım.
  • Eğer gece için hazırlıklarınız geniş kapsamlıysa öğle yemeğini çorba, zeytinyağlılar, bol salata, ve yoğurt ile kapatabilirsiniz. Porsiyonları diğer günlere göre biraz daha az tutarak ama aynı zamanda da doyarak akşam öncesi hazırlık yapabiliriz.
  • Yılbaşı sofrasını hazırlarken unutulmamalı ki enerji içeriği/ yağ içeriği çok yüksek besinler hazırlamak zorunda değilsiniz. Sağlıklı beslenmeye yılbaşı gecesinde de devam edebilirsiniz.
  • Ana yemekte yağ oranı daha düşük protein kaynağı olan hindi etini tercih edebilirsiniz, sebzelerle fırınlayarak pişirmek de yemeği hem daha sağlıklı hem de zengin kılacaktır. Yanında yapmayı düşündüğünüz mezelerinizde olabildiğince az yağ kulllanmaya özen gösterin, kullanacağınız yağ da zeytinyağ seçerek sağlıklı yağ asitlerinden faydalanabilirsiniz.
  • Tatlı aşamasına geldiğimizde her zamanki önerilerimiz gibi sütlü tatlı tercih edebilirsiniz. Ve zaten yoğun bir akşam yemeği olacağı için porsiyonunuzu bir yakınınızla paylaşabilirsiniz ya da hiç yemeyebilirsiniz.
  • Atıştırmalıklar burada en çok dikkat edilmesi gereken grup çünkü porsiyon kontrolü sağlamak daha zor oluyor. Bunun önüne geçmek için; yemeyi düşündüğünüz her şeyi bir küçük bir servis tabağında birleştirin ve yavaş yavaş onları yemeyi hedefleyin. Bu neler yediğinizi ne kadar yediğinizi görmenizi sağlayacaktır.
  • Yılbaşı gecesinin ertesi gününü içtiğimiz su miktarını olabildiğince artırmaya çalışın. Ve yaşam tarzı haline getirdiğimiz egzersizleri/yürüyüşleri de ön planda tutmakta fayda var.

Herkese sevdikleriyle, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir 2022 diliyorum.

Bu yazı toplam 3985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EYLEM YILDIRIM Arşivi
SON YAZILAR