İSMET CEP

İSMET CEP

CİV CİV ÇIKACAK KUŞ ÇIKACAK!

CİV CİV ÇIKACAK KUŞ ÇIKACAK!

CİV CİV ÇIKACAK KUŞ ÇIKACAK!

Genel seçimlere her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Partilerde aday adaylığı başvuru süreci sona ererken şimdi de adayların belirlenme çalışmaları hız kazandı. İlimizin 2 milletvekili ile temsil edildiği mecliste her parti kendi içinden meclise milletvekili gönderebilme yarışı içerisinde Seçimler yaklaştıkça skor tahminleri de şimdiden başlamış durumda. Kimine göre seçimler 1-1 berabere noktalanır, kimine göre ise 2-0’lık skorla ev sahibi veya konuk takım kazanır. Taraflara sorulduğunda ise herkesin gönlünde 2-0’lik net sonuç yatıyor. Ancak seçmen cephesine bakıldığında seçimin berabere sonuçlanması muhtemel gibi görünüyor Diğer taraftan da tek maçlı eleminasyon sitemine göre bir partinin genel seçimleri bay olarak tamamlamasına da kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti de Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın 1. sıra adaylığına kesin gözüyle bakılsa da, küçük de olsa aday yapılmayacağına dair ihtimaller üzerinde duruluyor. İddialara göre Fahrettin Poyraz’ın temayül yoklamasına katılmamış olsa da 3 aşamalı bir süreçten sonra adaylığının kesinleşeceği belirtiliyor. Öncelikle genel merkez tarafından önümüzde ki günlerde ilimizde bir anket yapılarak, seçmene aday adayları içerisinden kimi milletvekili adayı olarak görmek istediğinin sorulması bekleniyor. Ardından da genel merkezde oluşturulan bir üst komisyonca yapılacak değerlendirme sonrasında son kararı Başbakan’ın vereceği konuşuluyor. Bu aşamalara bakıldığında Fahrettin Poyraz’ın genel merkez ve Başbakan cephesinde notları pekiyi ancak il genelinde seçmene sorulduğunda işin rengi biraz değişeceğe benziyor. Ama yine de seçmenin tercihi değil genel merkezin tercihi dikkate alınacak gibi gözüküyor.

CHP’de başlangıç da ön seçim yapılacağı belirtilse de bir türlü gerçekleştirilemedi.. Milletvekili aday adaylarına bakıldığında mevcut milletvekili Yaşar Tüzün’ün hem genel merkezde hem de seçmen nezdinde bir ağırlığı var. Ancak teşkilatların cephesinden bakıldığında da bazı çatlak sesler de yok değil. Yine de Yaşar Tüzün’ün 1. sıra adaylığı muhtemel gibi görünüyor.
MHP’nin 1. sıra adaylığı konusunda ise bir sıkıntısı yok. 2. sıra milletvekili adayı da oy potansiyeli yüksek olan isimlerden bir tanesi olduğunda sorun kalmıyor
Velhasıl partiler seçim öncesi son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Vatandaşta oluşan tablo karşısında skor tahmini yapmakla uğraşıyor Acaba Civciv mi çıkacak, kuş mu çıkacak. Sizce tahmin 1-1 mi? yoksa 2-0 mı?...olacak Haydi bakalım hayırlısı…
SAYGILARIMLA…

Bu yazı toplam 493 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İSMET CEP Arşivi
SON YAZILAR