MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Aksaktır ama, kör değildir

Aksaktır ama, kör değildir

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın devlet işleyişinin yavaş ama, sağlam adımlarla yol yürüdüğünü özetleyen meşhur bir sözüdür, “Aksaktır ama, kör değildir” diye. Son aylarda kurun beklenenin üzerinde artış yapması vatandaşı bir hayli tedirgin etti. Halk arasında ne olacak bu memleketin hali denmeye başladı. Bir türlü önlenemeyecek zannedilen bu aşırı yükseliş, her gün rekor üstüne rekorlar kırmaya başladı. Hükümetin buna bir önlem alamayacağı vurgusu muhalefet tarafından da hızla dillendirilmesi, halkın daha da tedirgin ediyordu.

İktidar destekçileri bile, işin kontrolden çıktığını, bundan sonra önlem almanın zor olduğunu düşünmeye başlamış, hele ki bir seçim olsa, yeniden iktidarın zor olduğu düşüncelerine kapılmışlardı.

Geçtiğimiz hafta başı açıklanan tedbirlerden önce hükümetin rahat tavırları, bir kısım vatandaşı ‘vardır bi bildiği’ diye düşünmeye sevk ederken, bir kısımnı da ‘yolun sonu’ olarak nitelendirilmeye başlamıştı.

Partililerin ‘Yumruğu serttir’ dedirten açıklamaları sonrası ise halk, başındaki liderin kendilerini yalnız bırakmadığını bir kere daha anlamış oldu. ‘One Munit’ kadar etkili olmasa da, o meşhur konuşmalarından birisi daha geldi.

Alınan ekonomik tedbirlerin vereceği rahatlama, önümüzdeki aylarda daha etkili olacağını bekliyoruz. Özellikle Mart ayının işaret etmesi, reisin vardır bir bildiği dememize sebebiyet veriyor.

Halkı hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı. Halkını yarı yolda bırakacağını zannetmiyorum. Devletimiz var oldukça, Yüce Türk Milleti’nin her işin üstesinden geleceğine eminim.

Panikle alınan kararlar, bazen geri dönüşü olmayan hatalara da sebebiyet verebilir. İşler aksar ama, sırtında yumurta küfesi taşıyanlar kör değil. Bir kere daha gördük. Yeter ki halkı için mücadele eden liderlerimiz olsun.

Bu yazı toplam 2251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR