MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

'Altın' altındır

'Altın' altındır

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte birbirimize en çok sorduğumuz sorulardan bir tanesi de “Ne olacak bu altın?”

Altının tarihçesi M.Ö. 3000’li yıllardan günümüze gelmiş, ilk dönemler para olarak kullanılmış, daha sonralarında ise işlenebilir özelliği sayesinde usta zanaatkarların ellerinde takı, mücevher olarak değerine değer katmış. Şu an günümüzde altının yeri çok büyük, geleneklerimize öyle bir girmiş ki düğünlerimizin olmazsa olması konumunda.

Ciddi ölçüde yatırım aracı olarak kullanılmakta. Dünya piyasasında kendini kanıtlamış güvenli bir liman. Bir çok ailenin zor zamanında kenara bıraktığı yatırım aracı. Ev, araba alacakların değerini kaybetmemesi için sakladıkları yatırım aracı. Doğumda, nişanda sevinçlerin paylaşılmasında önemli bir etken. Oğlanın araba almasında, kızın çeyizinde babaların önceden kenara koyabildikleri, zor zamanda ki en büyük yardımcı.

Uzmanlar ve bazı kaynaklar, bu yılın altın yılı olacağını vurguluyor. Ne diyelim hanımların tabiri ile 'Altın' altındır. Değerini hiçbir zaman yitirmez. Küçük küçük yükselir, çok oynaklığı olmasa da özellikle uzun zaman diliminde en güvenilir kaynaktır.

Daha yılın ilk yarısında altının gram fiyatı rekor seviyeye ulaşarak 1025 lira bandında seyrediyor. Altının gidişatı ne olur? Bilmemiz mümkün değil. Ama 'Altın' altındır, hiç canımız istemese de yükselmeye devam edecek.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 2338 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR