AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Bileciklilerin Vali beye inancı tam

Bileciklilerin Vali beye inancı tam

Geçtiğimiz hafta, il koordinasyon kurulunun satır aralarını siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştım. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısının tutumu ile Vakıflar Bölge Müdürünün yaklaşımlarına dikkat çekmiştim. Bürokratların ilimizle ilgili gelen taleplere karşı “Ödenek” ve “Mevzuat” kalkanlarını devreye sokmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirmiştim. 

Bu hafta ise toplantıya başkanlık eden Valimiz sayın Dr. Kemal Kızılkaya’ya ayrı bir paragraf açmak istedim. Ancak öncesinde geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen koordinasyon kurulu toplantılarından iki anektodu sizlerle paylaşacağım.  

Dönemin BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, üniversitenin önünden geçen yolun öğrenciler için daha güveni hale getirilmesi adına karayollarından talepte bulundu. Toplantıya katılan Karayolları yetkilisi ise uzun uzun anlattıktan sonra ‘Mevzuat’ gereği Azmi Hoca’nın isteğinin yerine getirilemeyeceğini söyledi. Azmi Hoca ise hafızalara kazınan o sözüyle adeta tüm kurul üyelerine ders vererek “Hayat mevzuatla ölçülmemeli” dedi. 

Yine bir başka koordinasyon kurulu toplantısında Azmi Hoca bir kez daha sahne aldı. Ancak bu kez karşısında karayolları değil Vakıflar Bölge Müdürlüğü vardı. Vakıflar Bölge Müdürü Şeyh Edebali Havzası’nda yaptıkları restorasyon çalışmalarını anlattı. Bunun üzerine söz alan Azmi Hoca restorasyonda kullanılan malzemelerin gerçek kimliği yansıtmadığını ve ortaya kötü bir görüntünün çıkacağını söyledi. Bölge Müdürü ise “Bütçemiz bu malzemelere yetiyor” dedi. Bunu duyan Azmi Hoca içten içe kahrolurken “Sizin tarihe bakışınız buysa ne diyeyim” demekle yetindi. 

Uzun lafın kısası bölge müdürlüklerinin Bilecik’e bakış açısı hep ama hep aynı. Gazetemiz Kurucu Sahibi Şadi Erdal da bu durumu çok güzel dile getirerek “Bölge müdürlükleri kapatılsın” yazısıyla noktayı koydu. 

Şimdi gelelim Vali beyle ilgili açacağımız paragrafa. Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya Bilecik’te göreve başlar başlamaz il koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık etmişti. O toplantıya da katılmıştım ve ilk toplantısı olmasına rağmen Vali beyin gayet iyi bir yönetim sergilediğini yine bu sütunlarda yazmıştım. Son toplantıda ise artık Vali beyin şehre ve konulara tamamen hakim olduğunu görmek mümkündü. Hatta bölge müdürlüklerinin yetkililerine karşı takındığı ısrarlı ve kararlı tavrı oldukça güzeldi. Ben bu bağlamda Vali beyin Bilecik’in hakkını bölge müdürlüklerinin bürokrasisine ve prosedürlerine yedirmeyeceğine inanıyorum.

Göreve geldiği günden bu yana kendine has üslubu ve tarzı ile Bileciklilerden tam not alan Vali bey son koordinasyon kurulu toplantısındaki tutumuyla şehri sahiplendiğini gösterdi. Vali beyin bu duruşu Bileciklilerin ona olan inancını da her geçen gün artırıyor. 

Rabbim inşallah muvaffak eder. 

    

Bu yazı toplam 2830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR