MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

CHP’DE KİM KAYBETTİ ?

CHP’DE KİM KAYBETTİ ?

CHP Merkez İlçe Başkanlığı için 3 aday yarışmıştı. İl Başkanlığı için de 2 aday yarıştı. Tek başına iktidar olan bir partinin il başkanlığı kongresinde tek adayın, muhalefet partisi kongrelerinde birden fazla adayın yarışıyor olması dikkat çekici.

Öncelikle CHP Merkez ilçe kongresinden bahsetmek istiyorum. İlçeye 3 aday çıktı. Muhittin Demirci, Av. Faik Akarkarasu ve Zafer Kurnaz. Muhittin Demirci mevcut yönetimin desteklediği, Akarkarasu Sinan Baba'nın da içinde bulunduğu gurupla hareket ettiği, Zafer Kurnaz'ı ise Tüzün'ün desteklediği aday olarak görüldü. Bilecik Belediye Başkanlığını 111 oyla kaybetmiş Av. Faik Akarkarasu'nun CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olması, hele hele ilçe başkanlığını da kaybetmesi Akarkarasu açısından büyük bir siyasi hata oldu.

Tüzün'ün desteklediği söylenen Zafer Kurnaz'ın da kaybetmesi aynı zamanda Yaşar Tüzün'ün da kaybetmesi olarak görüldü. Kazanan ise mevcut yönetim oldu.

İl Başkanlığında Sinan Baba'nın aday olması içlerinde Av. Faik Akarkarasu'nun da bulunduğu gurubun iddiasının devam ettiğini gösteriyordu. Mevcut Yönetim tekrar aday, 3. bir il başkan adayının olmaması Tüzün'ün iddiasının olmadığı şeklinde yorumlandı.

Ve il kongresinde Yaşar Tüzün'ün ismi Sinan Baba'nın listesinde büyük kongre delegesi olarak yer alırken, Av. Çağatay Karaahmet'in listesinde Yaşar Tüzün'ün ismi yer almadı. Son 1 saate kadar listede bulunduğu ve son anda çıkarıldığı da iddialar arasında.

CHP'de İlçe, İl ve Belediye Başkanlığı yapmış, 2 dönem milletvekilliği görevinde bulunmuş bir kişinin milletvekilliğinden sonraki il başkanlığı seçiminde, listede yer almaması oldukça düşündürücü.

Kongre konuşmaları esnasında Süheyl Batum iktidarı sert bir dille eleştirdi. Batum'u televizyondaki açık oturumlarda da izliyoruz ve normal karşılıyoruz. Ama Tüzün'ün iktidarı eleştiren konuşmasında “Hilafetin tekrar getirilmesi isteniyor”, “Bu iktidarın başında bulunan insan, bu adam faşist ruhlu bir diktatör” sözlerinin yer alması, Tüzün'ün ılımlı politikasına ters düştüğü kanaatindeyim. Ayrıca Yaşar Tüzün ile aynı soyadı taşıyan Onur Tüzün'ün CHP'den istifa etmesi üzerine “Tüzün CHP'den istifa etti” başlığı ile verdiğimiz haberi eleştirmesini de okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.

Partinin değişik kademelerinde görev almış, Sedat Bayam, konuşması ile CHP'lilere soğuk duş yaptırdı. Genel seçim öncesi aday belirleme sürecindeki partinin ön seçim konusundaki tavrı ile Bilecik'teki uygulaması arasındaki tezada dikkat çekti. Bayam ayrıca referandumda genel merkezden gelen ekibin partiye uğramamasını “K.. kaldırıp parti merkezine gelmediler” sözleri ile ağır eleştiride bulundu. Bayam'ın konuşmasını www.sakaryagazete.com.tr haber sitemizden izleyebilirsiniz.

Ve CHP'de kim kaybetti. Başta Tüzün kaybetti. Sinan Baba, bu kongrede kaybetti. Av. Faik Akarkarasu'nun ilçe ve il kongreleri sonucunda siyasi hayatının son bulduğunu düşünüyorum. Bu benim yorumum, yanlış olabilir, doğru olabilir. Doğru olup olmadığını yerel seçimler öncesi göreceğiz.

Bu yazı toplam 1606 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR