MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Cihan Yıkılsa Türk yılmaz

Cihan Yıkılsa Türk yılmaz

Türk Tarihi binlerce yıllık şanlı bir geçmiş. Bugün de iki yüz elli milyonu aşan insan Türkçe konuşuyor. Dünyada en çok konuşulan beşinci dil. Türkler uygarlığı başlatan halk. Binlerce yıl insanlığı Türkler yönetti. Türkler İslâmla şereflendikten sonra İslâm’ın bayraktarlığını yapıp, Müslümanlığı Arap yarımadasından alıp, üç kıtaya çoğalmasını sağladı.

Tarihimize batığımızda Türk’ün ömrünün at üzerinden geçen günleri, yer üzerinde oturarak geçirdiği günlerden daha çok olduğu görülür.

Türk, sedef içinde deryada bir incidir. Kendi yerindeyken kıymeti bilinmez ama, denizden çıkartılınca, sedeften çıkmış inci gibi kıymetlidir.

Türkler daha orta asya da hayatını sürdürdüklerinde bile, Türk kağanları görevlerinin insanlara hizmet olduğunu unutmadı. “Az halkı çoğaltmak, çıplakları giydirmek, açları doyurmak, insanlara saygılı ve adalet temeline dayalı yönetimler kurmak” kurulan tüm Türk Devletlerinin ortak özelliği oldu.

Türkler Müslüman olduğunda da İslam’ı doğru anladı. Allah’a aşk ile bağlandı. İnsana sevgi ile yöneldi. Gösterişe kapılmadan. Başkalarının inancına saygılı duydu. Gayrimüslimlerin haklarını korudu, saygı gösterdi, saygı gördü.

Kadını ne eksik gördü ne dışladı, başının tacı yaptı. Emeği ile geçinmeyi kutsal bildi, batılının yaptığı gibi sömürmedi. Vatanı uğruna canını verdi, ama sömürülmedi.

Altay Dağlarından Viyana kapılarına kadar şanlı tarihimizde hep insani değerleri ön plana çıkardı. Türkler altın harflerle adını dünya tarihine yazdırdı. Öğütlerini Orhun Anıtlarına yazdı, geleceğe ışık tuttu. Mazlumun yanında oldu. Kurduğu savaş taktikleri, cümle aleme ibret oldu.

Önce ahlak ve maneviyat dedi, vatan ve millet dedi. Töre, kut davası kağanların bile önüne geçti. Atalarının bıraktığı şanlı tarihi mirasa sadakatla bağlandı. Bütün insanlığı kıskandırırcasına tarih kitaplarında başarılarla yer aldı. Öyle bir tarih yazdı ki, Türksüz bir dünya tarihi yazılamaz oldu.

Bayram dolayısıyla geçtiğimiz haftaki yazımıza ara vermiştik. 3 Mayıs Türkçülük günü olması hasebiyle geçte olmuş olsa, bu haftaki yazımızda bu konuya değinmek istedim. Bizlere şanlı bir tarih bırakan ecdadımıza ne kadar şükretsek azdır.

Hoşçakalın.


 

Bu yazı toplam 3277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR