EYLEM YILDIRIM

EYLEM YILDIRIM

Gece atıştırmayı sevenlere kurtarıcı öneriler

Gece atıştırmayı sevenlere kurtarıcı öneriler

Danışanlarımdan ve çevremden duyduğum en büyük problemlerden biri gece yenen atıştırmalıklar. Yapıldıktan sonra büyük vicdan azabı çekenler de oluyor eminim.

Diyetisyeninden yine size müjde, kötü hissetmenize hiç gerek yok. Önerilerimden önce bu durum gerçekten alışkanlık haline geldiyse ve bırakmakta zorlanıyorsanız çözüm odaklı gidelim. Asıl problem burada gece yemeniz değil de gün içindeki beslenme düzeniniz olabilir. Gün içerisinde yetersiz beslenmenin sonucu da gece atıştırmalıkları olabilir. O nedenle ilk çözüm gün içindeki beslenme düzenini gözden geçirmek olacaktır. Eğer yetersiz, dengesiz ya da sağlıksız besleniyorsanız bunu düzeltmek daha kalıcı bir çözüm olacaktır.

Eğer hala bu durum devam ediyor ve gün içinde de yeterli besleniyorsanız, birkaç önerim olacak.

1) İlk tercihiniz hem kalorisi çok düşük olan hem ağzınızı oyalayacak hem de tüm bunların yanında vitamin minerali de alabileceğiniz atıştırmalıklar olabilir : Marul, salatalık, havuç 

2) Vişne ya da vişne suyu , sağlıklı bir gece atıştırmalığı olabilir. Birkaç bilimsel çalışma, vişnenin daha iyi uyumanıza yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Fakat bahsi geçen %100 vişneden yapılan ekşi vişne suyu oluyor.

3) Bir meyve bir de sağlıklı yağ grubunu birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin küçük boy muzu dilimleyip 2-3 ceviz ya da 1 tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesi hem tatlı ihtiyacına birebir hem de tokluk hissini sağlamaya yardımcı olacaktır.

4) Diğer tercihiniz kivi olabilir. Kivi, rahatlatıcı etkili ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilen, serotonini yüksek miktarda içeren birkaç meyveden biridir. Serotonin, ayrıca karbonhidrat iştahını frenlemeye de yardımcı olur.

5) Çiğ kuruyemişler.. B vitaminleri ve mineralleri alabileceğiniz güzel bir alternatif. Bununla birlikte ceviz, ayçiçeği tohumu ve kurutulmuş kızılcık yüksek melatonin içerir. Bu sayede uykunuzu destekleyebilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise porsiyon miktarı olacaktır.

6) Önerebileceğim en güzel atıştırmalıklardan biri ise yoğurt.. Güzel bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, kemik sağlığını desteklemenin yanı sıra, iyi bir uyku için de yardımcıdır. 

7) Kalorisi yok denecek kadar az olan ve vitamin mineral açısından da zengin olan bir diğer önerim olan taze çilekleri tercih edebilirsiniz. Mükemmel bir C vitamini kaynağı olan çilek, kayda değer miktarda melatonin içerir.

Sağlıkla kalın..
 

Bu yazı toplam 10608 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
EYLEM YILDIRIM Arşivi
SON YAZILAR