MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

KİŞİLER KAZANIYOR, AK PARTİ KAYBEDİYOR

KİŞİLER KAZANIYOR, AK PARTİ KAYBEDİYOR

Av. Kadir Bayrak beyin istifasıyla başlayan Bilecik’teki siyasi hareketlilik meclis başkanlığı seçimiyle devam etti. Ak Parti içerisinde bir taraf bir gün üzülürken, diğer taraf sevinç naraları atıyor. Ertesi gün üzülen seviniyor, sevinen ise yasa boğuluyor. Dışarıdakiler ise Ak Parti’nin bu komik hallerine kahkahalarla gülüyor.

Yeni seçilen Meclis başkanı Oğuz Sertler her ne kadar grup kararı alınmadı dese de Eski Başkan Av. Kadir Bayrak istifası öncesi grup kararı aldıklarını açıkladı. 3 adayın yarıştığı parti içi yarışta Serkan Yıldırım 7, Nizamettin Çam 2 ve Oğuz Sertler 2 oy aldığı biliniyor. Milletvekili Halil Eldemir'in de bulunduğu toplantıda Av. Bayrak, meclis üyelerini muhabbete çağırmadı, spor olsun diye de oylama yaptırmadı. Tüm bu yaşananlara rağmen Oğuz Sertler ise bunun grup kararı olmadığını, Halil beyin Ankara'dan grup kararı aldırıp bildireceğini söylüyor. Grup kararının Bilecik'ten alındığı sayın Sertler bilmiyor mu? Konunun muhattabı Halil Eldemir beydir. Biz ortadaki gerçeklere göre devam edelim.

Son yazımda Kadir Bayrak beyin istifasının genel merkezce iyi analiz edilmesi gerektiğine vurgu yapmıştım. Cuma günü atanan Fikret Karabıyık bey İl Genel Meclisi Başkanlığı krizini kucağında buldu. Muhalefetle ortak hareket edenleri fark edemeyen Ak Partililer, seçim esnasında kendilerine kurulan oyunu ancak fark etti.

Herhalde Ak Parti Genel merkezi ildeki bu problemi sadece il başkanlığına atama yapılarak halledeceğini zannetti. Halbuki İl Başkanı daha atanalı iki gün olmuş, ilin milletvekili meclis seçiminin olacağı gün Ankara’da.  Bilecik’ten sorumlu Uşak Milletvekili Alim Tunç, yine Bilecik’ten sorumlu teşkilat başkan yardımcısı Harun Karaca bey yoklar. İl başkanı ve meclis üyeleri kendi hallerine bırakılmış.    

Alim Tunç ve Harun Karaca beyefendiler siyaseti yönetim toplantılarında nutuk atmaktan ibaret mi sanıyorlar? Teşkilatlara daha fazla gayret edebiyatı yapacaklarına, üye ziyaretlerinin azlığından dolayı teşkilat başkanlarını azarlayacaklarına görevlerini yapıp, parti içindeki oyunlara müdahale etseydiler. Ak Parti’yi kamuoyuna güldürmeseydiler. Partinin kararına uymayıp muhalefetle ortak hareket edenlere gereken uyarıyı yapsaydılar.   

Kişiler kazanıyor, Ak Parti kaybediyor. Muhalefet yıllardır aradığı fırsatı buldu ve Ak Parti'yi kendi içerisindeki zayıf noktalarını tetikledi. Muhalefet tek başına Ak Partiyi bu kadar zor duruma düşürememişti. Muhalefet destekli makamlara seçilseniz ne olur, seçilmeseniz ne olur.    

Yeni seçilen Fikret Karabıyık, bu krizi kucağında buldu. Fakat meseleleri iyi tahlil eder, gereken cezayı kesebilirse, geri kalan görev süresince rahat eder. Olan oldu hepsi bizden, zihniyetiyle hareket ederse hem birlikte yürüdüğü arkadaşlarına hem de partiye büyük zarar vermiş olur.    

Yok eğer gerekeni yapamayıp, partisine dirsek çevirenleri kucaklayacak, bu yapılanların normal görecekler, siyasetin gereği diye düşünülürse partilerine sırt çevirenlere siyaset akademisinde entrika dersi verdirsin.    

Mevcut siyaset anlayışı devam ederse, parti içi problemler ve bürokrasi, Ak Parti’ye daha çok il başkanı yeniletir.

Regaib Kandilimiz ve üç aylarımız Mübarek olsun.    

Selam ve dua ile.

 

Bu yazı toplam 7987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR