M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Yapay Yolculuk

Yapay Yolculuk

Teknolojik gelişmelerin geçtiğimiz son 30 yılda ışık hızına ulaşmasının ardından akılsız telefonlu hane kalmadı. Telefon, tablet, bilgisayar, robot, saat. Bu kelimelerin başına bir de “akıllı” kelimesini koyduğumuz zaman tadından yenmiyor.

Nedir bu akıllılık işi? Bulunduğumuz gezegende aklını, zekasını bu şekilde kullanabilen tek varlık bizler iken bu vasfı zaten bizlerin ürettiği ürünlere veriyoruz. Akıl benzersiz bir şey olduğu için x bir cismi akıllı zeka sahibi gibi nitelendirmek güzel bir pazarlama stratejisi sadece o kadar.

Birde bu yapay zeka işi var. Bu işe kendini kaptırıp yapay zekanın insanlığı ele geçireceği senaryosuna inananlar var. Adı üzerinde yapay zeka doğal olmayan insan eliyle yapılmış şeyler. Yapay zekanın bizi ele geçireceği yok, yapay zekanın sınırlarını da bizler belirliyoruz, karşılaştığı her problemin cevabını da olasılıkları hesaplayıp bizler veriyoruz, yapacağı her hareketi de kodlayarak bizler yüklüyoruz. 

Yapay akıl, yapay zeka her ne ise işleri kolaylaştıran bir cisim olmaktan öteye gidemeyecek. İnsanoğlu yapay zeka adı altında yine insanoğlunu ele geçirmeye çalışıyor. 

Sonuç ne olacak siz karar verin.
 

Bu yazı toplam 3797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR