HİKMET ÖZTÜRK

HİKMET ÖZTÜRK

1 LİRAYI KÜÇÜMSEMEYİN!

1 LİRAYI KÜÇÜMSEMEYİN!

1 lirayı küçümsemeyin!..

Siyasetin tantanalı dönemine girdiğimiz bu günlerde gözden kaçırdığımız çok güzel faaliyetler var…

Öğrencilerimiz için büyük emek sarf eden hayır kurumlarının kermes çalışmalarını izliyoruz. Esnaflarımızın verdikleri destek, kadınlarımızın el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları eşyaların ziyaretçilere sunulması, evlâtlarımızın daha iyi ortamlarda yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Bu konuda bizlere düşen, kermeslere giderek oralardan alış veriş yapmak, onların çalışma şevklerini arttırmak ve yardımcı olmak...

Sosyal faaliyetler her zaman garip kalmıştır. Bu uğurda, hiçbir maddi menfaat beklemeden didinen, gecesini gündüzüne katarak hizmetlerini sürdürmeye çalışan insanlarımızın Allah(c.c) gayretlerini arttırsın.

Bu tür çalışmalar içinde olan arkadaşlarımızla, zaman zaman yaptığımız sohbetlerde, genel olarak söyledikleri şu: “Öyle yerlerden yardım geliyor ki, beşerî akılla bunu izah etmek mümkün değil”.

İlimizin en büyük camiî olarak inşaatı devam eden Kayı boyu Camiinin dernek başkanı Ehliiman Bozkurt’la görüşmemiz sırasında anlattıkları insanı heyecanlandırıyor: “ Bir gün paraya çok sıkışmıştık, bir yere ödeme yapmamız gerekiyordu, hiç paramız yoktu, çaresizlik içinde kıvranırken, yaşlı bir teyze yanımıza geldi, buranın yetkilisi kim diye soruyor. Ben de kendimi tanıtarak bir arzusu olup olmadığını sordum, yaşlı teyzemiz “evlâdım, akşam rüyamda bu inşaata yardım etmem söylendi, biraz birikimim var onu getirdim, lütfen kabul edin.” diyor. Bu davranış karşısında gözlerimden yaşların süzüldüğünü hissettim.”

Bozüyük’te inşaatına başlanan ve kısa zamanda büyük bölümü tamamlanan Osmanlı Camii derneğinden Selâhattin hoca ile bir vesile ile tanıştık. Sohbetimiz sırasında çalışmalarla ilgili birkaç örnek verdi… Bozüyük organize sanayiinde fabrika kurmak için gelen bir iş adamı, kaldığı otelin camından inşaatı görmesi üzerine yanlarına geliyor, kabul ederlerse caminin minarelerini yapmak istediğini söylüyor. Selâhaddin hoca daha önemli bir örnek veriyor. Orta yaşlarda bir hanım, elinden tuttuğu küçük kızı, pazara gitmek üzere, inşaatın yanında yol kenarında dolmuş bekliyorlar. Küçük kız annesine dönerek “anneciğim, pazara yürüyerek gidelim, dolmuş paramızı buraya yardım olarak verelim”... Ve öyle yapıyorlar. Selâhaddin hoca “ biz bu camiyi, işte bu 1 lira ile yapıyoruz” diyor.

Örnekleri çoğaltabiliriz. Önemli olan ihlâs ve samimiyetle hizmet etmek ve aynı duygularla yardımcı olmak. Riyâsız yapılacak bir liralık yardım, gösteriş için yapılan bin liralık yardımdan daha muteber ve bereketlidir. Allah(c.c), her türlü gösterişten uzak yardım yapmayı hepimize nasip etsin.  

Bu yazı toplam 554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HİKMET ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR