ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

5. madde; yardım!

5. madde; yardım!

Yardımlaşma ve dayanışma büyük Türk milletinin ruhudur, üstün karakterindendir.  Ve milletimiz bu ruhtan yüzyıllar boyunca hiçbir şey kaybetmemiştir.

Neden mi böyle giriş yaptım yazıma? Hemen anlatayım. Bozüyük Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısının gündemin de bu vardı çünkü. Hepimiz biliyoruz yıllardır Belediye’nin yardıma muhtaç olan insanlara giyim, gıda, kömür gibi yardımlar yaptığını. Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu göreve geldiğinde buna bir ekleme daha yaptı. ‘Cansuyu’ projesi ile ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım çalışması gerçekleştirdi. Bir çok aile yapılan tahkikatlar sonucunda bu yardımdan faydalanıyor. Neyse konumuzdan sapmayalım. 

Malum ülkemizin durumu ortada, fiyatlar, zamlar, benzinler, dolarlar almış başını gidiyor. Döviz kurunda yaşanan yükselişin ardından gıda fiyatları başta olmak üzere birçok ürüne zam üstüne zam geldi. E haliyle vatandaşta sıkıntıya düştü. Önümüz kış Bozüyük soğuk olur doğalgaz faturalarına hiç girmiyorum bile. Neyse konumuz ekonomi de değil.

Belediye Meclisi diyorduk..

Meclis gündeminin 5. Maddesini kopyala yapıştır yapıyorum hemen bir okuyun gelin konuşalım sonra…

“5. Madde; ekonomik verilerin olumsuz seyretmesi  sonucu oluşan yüksek enflasyon karşısında ısınma giderlerinin de yüksek oranda arttığı görülmekte. Bu nedenle hayatlarını sosyal yardımlarla idame ettirmekte zorlanan bu sebeple belediyeden yakacak, eğitim,  kırtasiye, giyim, kuşam ve gıda gibi yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz ile Cansuyu projesinden yararlanan hemşerilerimizde dahil olmak üzere tümüne bir nebze katkı sağlamak amacıyla Aralık/2021 ayından başlayarak Nisan/2022 ayı dahil olmak üzere beş ay boyunca kış desteği adı altında sosyal destek yardımı yapılmasına oy birliği ile karar verildi.”

Başkanımızın bu ince ve düşünceli davranışından dolayı takdir etmek istedim sadece. Meclis toplantısında okundu, onaylandı sonrasında diğer maddeye geçilsede böyle bir dönemde böylesine hassas bir konuyu Meclise taşımak gerçekten takdirle karşılanacak bir durum. Belediye zaten gerekli yardımı yapıyordu ihtiyaç sahiplerine diyebilirsiniz. Ama ülke bu haldeyken ihtiyaç sahiplerinin unutulmamış olması en azından beni çok etkiledi ve bu yazımda buna değinmek istedim. Başta belirttim; ‘Yardımlaşma ve dayanışma büyük Türk milletinin ruhudur, üstün karakterindendir.’ Öyle değil mi sizcede? Türk tarihinin her dönemine baktığımız da adımızı en çok duyurduğumuz konulardan biridir yardımlaşma. Şimdi ki zamana geldiğimiz de  ise her gün her alanda bir çok yardımlaşma kampanyası görüyoruz. Bir gün bir hasta çocuk için yardım ediyoruz bir gün evlenecek bir genç kızın çeyizini hazırlıyoruz. Yaşamımızın her alanında bir şekilde insanlara yardım etmeye adamış bir milletiz. Ve bu durum asırlarca devam edecek. Umarım bu hassas kalpler bu ince düşünceler Belediye Meclisleriyle birlikte diğer büyük meclislerde de gündem olur… 

Hazır bu ayın meclis toplantısını konu olarak seçmişken değinmek istediğim bir nokta daha var. Toplantı 3 Aralık’ta gerçekleşti. Bu tarihin bir anlamı var belki biliyorsunuzdur. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Ben şahsen toplantı da bu günün önemiyle ilgili bir şey yapılmasını bekledim. Ama toplantıdan sonra dahi bu konuya değinilmedi. Hatta Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy’da bu durumdan rahatsız olacak ki toplantının sonunda Ak Partili Belediye Meclis Üyelerine bu konuya değinilmesi gerektiğini belirtti. Sanırım geç kalınmıştı toplantı öylece bitti. Tabi sonrasında Engelliler Derneğine ziyaret gerçekleşti ama yine de ufak bir cümle dahi olsa bekliyor insan.
 

Bu yazı toplam 5112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR