AHMET RIFAT SAĞLAM

AHMET RIFAT SAĞLAM

BULAŞICI BİR HASTALIK: MUTSUZLUK

BULAŞICI BİR HASTALIK: MUTSUZLUK

Dikkat: Az sonra okuyacaklarınızı bilmek değil, uygulamak önemli.

Yorgunluk hissi bir süre sonra devamlılık arz eder ve yerini mutsuzluğa bırakır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar vasıtalara yapışık bir hayat sürmektedirler. Neredeyse tuvalete bile araçla gidecek bir kültüre sahip olduk. Bundan vazgeçin. Gideceğiniz yerin beş dakikalık mesafe gerisine yada ilerisine aracınızı park ederek yürüyün. 4–5 kattan büyük binalarda yaşıyor ya da çalışıyorsanız yarısını yürüyerek yarısını asansörle inip çıkın. İş yerinizde oturarak çalışıyorsanız, her saat başı kalkın ve odanızda dolaşın. Kendi çayınızı, yemeğinizi kendiniz alın. Odanızda yemek yerine, mutfağa ya da başka bir odaya gidin.

Haftada 3 gün mutlaka 45 dakika yürüyün. İmkânınız varsa bunu deniz kenarında yapın. Yeşil alanları tercih ediyorsanız yüksek yerleri seçin. Çünkü orada ozon yoğundur. Ozon kandaki zararlı atıkları yok eden, kanı oksijenle temizleyen, hücreleri yenileyen bir moleküldür. Unutmayalım ki hareket beynimizdeki mutluluk hormonlarını salgılar.

Her gün mutlaka duş alın; önce sıcak, sonra soğuk su geçişleriyle bedeninize jimnastik yaptırın. Suyun tedavi etkisini unutmayın. 15 günde bir masaj yaptırın.

Hayatınızda yeni sayfalar açmak için fırsatlar oluşturun. Arkadaşlık edeceğiniz kişileri iyi seçin. Unutmayın ki mutluluk gibi, mutsuzluk da bulaşıcıdır. Değerli vaktinizi mutlu, sevgi dolu, pozitif, enerjik, buluşçu, gülebilen insanlarla geçirin. Mizahla ilgilenin, ciddi takılmayı bırakın, içinizdeki doğal sese, çocuğa kulak verin. Güler yüzlü, neşeli insanların daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olduğunu unutmayın.

Hayli zamandır işinizden memnun değilseniz, parasına bakmadan zevkle yapacağınızı, çalışacağınız işe geçin. Ekonomik sebeplerle devam etmek zorundaysanız işkencenizi azatlamak için bakış açınızı değiştirin. “ Bu gün bu işteyim, paraya ihtiyacım var, bunu bana sağladığı için işi iyi yapmalıyım!” şeklinde düşünün. Bu sürede işinizi sevseniz de sevmeseniz de iyi, güzel, ciddi şekilde yapın. İşin önemsenmesi kendinizin önemsenmesidir. Her iş başvurunuzda eski işinizle ilgili sorular sorulacaktır. Arkanızda güzel hatıralar ve başarılar bırakmalısınız. Bunlar size her zaman referans olacaktır.

Dürüst, güvenilir, yürekli insan olun. Özünüz ve sözünüz bir olsun. Unutmayın ki, yalan söylemek çok daha zordur. Çünkü yalan söylerken hep o yalanı hatırlamak ve dikkatlik konuşmak zorunda kalırsınız. Kendini için istemediğiniz şeyleri başkaları için de istemeyin. Duygu ve düşüncelerinizi yeri geldiğinde açığa vurun. İyi niyetli, sempatik, gülümseyen, yardımsever insan olun. “Her söylediğin doğru olsun; fakat her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir.” ilkesini unutmayın. Öfkenize hakim olun, kendinize zaman tanıyın, ondan sonra harekete geçin. Aklınızla duygunuzu beraber kullanın. İyi bir sırdaş ve dost olun. Dostlarınızı, arkadaşlarınızı, akrabalarınızı arayın, hal hatır sorun. Sevdiklerinize küçük de olsa zaman zaman hediyeler alın. Zor günlerinde dostlarınızı yalnız bırakmayın.

…ve unutmayın mutluluk karşımıza çıkmasını beklemekle değil, karşısına çıkmayı bilmekle sağlanır.

Bu yazı toplam 773 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET RIFAT SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR