MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Enformasyon muharebesi

Enformasyon muharebesi

Karabağ Zaferi’nin 1. yıldönümünde Azerbaycan ile Türkiye devletlerinin İletişim Başkanlıklarınca Bakü’de düzenlenen medya forumuna katıldım. 

Forumun amacı; askeri ve diplomasi alanında verdiğimiz haklı mücadelemizi medya kulvarında da hakkıyla verebilmek. Karabağ’ı işgalden ‘Biz’ kurtardık. Yani Azerbaycan ve Türkiye birlikte mücadele verdik. Bizim olanı geri aldık ama Türk düşmanları bizi işgalci gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizler Türk medyası olaraksa hakkımız olanı geri aldığımızı, soydaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırdığımızı tüm dünyaya anlatıyoruz, anlatmak için mücadele veriyoruz. 

Günümüz şartlarında mücadele sadece askeri alanda gerçekleşmiyor. 

Bu savaş Azerbaycan diliyle ‘Muharebe’ askeri ve diplomasi alanında gerçekleştiği gibi medya alanında da sürüyor. 

Buna ben kendi ifademle enformasyon alanında muharebe diyorum. Ve bu enformasyon alanındaki muharebede Hocalı Katliamı’ndan Karabağ’ın işgalden kurtarılmasına kadar haklı davamızı savunacağız. Gazetelerimizle, bağlı bulunduğumuz basın birliklerimizle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneği de sonuna dek mücadelesini sürdürmekte. 

Buradaki toplantıya ilişkin içerikleri Türkiye’ye döndükten sonra uzun uzun anlatacağım. Ama şimdiden şu kadarını söyleyeyim programda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Yayıncılar Derneği ve paydaş Azerbaycanlı kuruluşlara teşekkür ediyorum. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın özverileri sayesinde güzel bir medya forumu gerçekleşti. Hem bizler hem de Azerbaycanlı kardeşlerimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Azerbaycan Devlet Başkanı sayın İlham Aliyev’e teşekkür ediyoruz. 

Türkiye’ye döndükten sonra forumun tüm detaylarını gün gün yazacağım inşallah. 

Görüşmek üzere. 
 

Bu yazı toplam 3358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR