MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Bilecik kamuoyu hâlâ cevap bekliyor

Bilecik kamuoyu hâlâ cevap bekliyor

“Şeffaf Belediyecilik Adına Melek Başkana Sorular” başlıklı köşe yazımı 21 Nisan 2024 tarihinde yazmışım. Yazımın üzerinden yaklaşık 20 günlük bir zaman geçmiş. Bilecik kamuoyu adına sorduğumuz bu sorulara henüz Bilecik Belediye Başkanımız Sayın Melek Mızrak Subaşı’ndan bir cevap gelmedi. Seçimlerden önce “ŞEFFAF BELEDİYECİLİK” vaadinde bulunan Sayın Başkanın bu vaatlerini unuttuğunu sanmıyorum ama yine de cevap vermemesini hayretle karşılıyorum.

Geçtiğimiz haftalarda, CHP Genel Merkezi Ankara’da 31 Mart 2024 seçimlerinde seçilen Belediye Başkanları ile 2 günlük bir çalıştay gerçekleştirdi. Bu toplantıdan basın yoluyla öğrendiğimize göre, seçilen bütün CHP’li belediye başkanları Şeffaf olacaklar. Her ay veya 2 ayda bir Belediyelerinin durumları ile ilgili olarak il ve ilçelerinde kamuoyuna açıklama yapacakları kararının çıktığını öğrendik. Yine bu toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel; “CHP olarak kazandıkları Belediyelerde uygulamaya koymak üzere “İSRAF ve TASARRUF GENELGESİ” yayımlayacaklarını dile getirerek Bu tasarruf genelgesi ile Türkiye’de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz” dedi.

Seçimlerden sonra yapılan bu çalıştayın ardından bizlerde yerel basın olarak epeyce umutlanmıştık. Bundan sonra Belediye Başkanlarına sorduğumuz sorulara cevap alacağız diye. Unutulmamalıdır ki, bizim sorduğumuz bu sorular, Bilecik Kamuoyunda konuşulan, her köşe başında dile getirilen sorulardır. Bizlerin hiçbir kurum ve kişi ile ister seçilmiş, isterse atanmış olsun şahsi bir meselemiz yoktur.

Sayın Başkan; Bilecik Belediye Başkan vekili olduğunuz tarihte Bilecik Belediyesini Semih Şahin’den 533 personel ile aldığınız ve 1,5 yıllık görev süresinizde yeni 322 Personeli işe başlattığınız doğrumudur? Son 77 günlük Belediye Başkanı M. Sadık Kaya döneminde işe alınan 139 personelin işine son verdiğiniz haberleri kamuoyunda biliniyor. Elbette ki haksızca işe alınanların işine son verilmesini ben de tasvip ediyorum. Fakat sizin geçmiş döneminizde işe aldığınız 322 personel içinden de işine son verdiğiniz var mı? Bundan sonra son vermeyi düşünüyor musunuz?

Yine, sizin döneminizde Bilecik Belediyesine 01 Plakalı kiralanan kaç araç vardır. Bu araçlara aylık kaç lira ödüyorsunuz? Birde bu araçları kullanan personelin bu araçlar ile mesai bitiminde evlerine geldiklerini, bu araçlar personelinizin evlerinin önünde durduklarını biliyor musunuz? Personelin bu araçları kendi özel işlerinde kullanıp kullanmadıklarını kontrol ediyor musunuz?

Sayın Başkanım, Bilecik Belediye Başkanı olarak Bilecik’te mi, yoksa Eskişehir’de mi ikamet ediyorsunuz? Eskişehir’deki evinize hergün gidip gelmek için Bilecik Belediyesi veya Belediye şirketi aracılığıyla 11 DA704 Plakalı araç kiralandı mı? Bu aracın kirası, yakıtı, bakım masrafları Bilecik Belediyesi kaynaklarından mı karşılanıyor? Eğer Belediye kaynaklarından karşılanıyorsa, Genel Merkezinizin uygulamaya koymaya çalıştığı israf ve tasarruf tedbirlerine uymamanız anlamına gelmiyor mu?

Eğer Bilecik’te ikamet etmiyorsanız veya her ayın büyük bir bölümünü iddia edildiği gibi Eskişehir’de geçiriyorsanız, Bunun nedeni Bilecik’i beğenmemek midir? Başka bir nedeni var mıdır?

Geçtiğimiz hafta Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş Mal varlığını açıklayarak, Belediye Binasının duvarına asmıştı. Bilecik Belediye Başkanı olarak sizde Şeffaflık gereği, Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayıp Bilecik Belediye Binasının duvarına asmayı düşünüyor musunuz?

Bilecik Belediyesinin gelirlerinin personel giderlerine anca yettiğini, yatırım yapabilmek için borçlanma yetkisi istediğinizi Meclis toplantısında ifade ettiniz. Almayı düşündüğünüz borç para ile personelin fazla mesai alacaklarını mı? Bilecik Belediyeler Birliğine olan Borcu mu? İl Özel İdaresine olan Asfalt borcunu mu ödemeyi düşünüyorsunuz? Bu borçları ödeyecekseniz, 5 yıllık görev sürenizde Bilecik’e ne tür yatırım yapmayı planlıyorsunuz? Parasızlıktan ve Borçlardan yakınırken, hakikaten bu yatırımları yapabilecek misiniz?

Sayın Başkanım 61 yıllık ömrümün 52 yıllık bölümünü Bilecik’te yaşayarak geçirdim. Ölünceye kadar da Bilecik’te yaşayacağım. İstiyorum ki, Bilecik daha yaşanabilir bir kent olsun, huzur içinde çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte bir ömrü Bilecik’te tamamlayalım. Ne Eskişehir, ne Bursa, ya da başka bir ile taşınmaya hiç niyetimiz yok. O yüzden Bilecikliler olarak hak ettiğimiz hizmetleri almak istediğimizden, torunlarımızın çok daha iyi bir Bilecik’te yaşamalarını istediğimizden dolayı bu yazıları kaleme alma gereği hissediyoruz. Kamuoyu adına kaleme aldığımız bu yazılarımıza samimiyetle gereken cevapları vereceğinizi ümit ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 3002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR