MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Bilecik'e hoş geldiniz Sayın Valim

Bilecik'e hoş geldiniz Sayın Valim

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluşudan bu yana 51.nci Vali olarak ilimize atanan Dr. Kemal Kızılkaya Valimiz; Valiliğiniz hem şahsınız, hem de Bilecik için hayırlı uğurlu olsun.

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en önemli İmparatorluklarından birine filiz olmuş, kök salmış, Şeyh Edebali’siyle hayat bulmuş Bilecik’e hoş geldiniz!

Türk dünyasında ve Türk tarihinde çok çok önemli bir yere sahip olan, fakat bu önemi hiçbir zaman blilinmeyen Bilecik iline hoş geldiniz!

Hem kuruluşun, hem de kurtuluşun ne manaya geldiğini anlamayan insanların yaşadığı şehir olan Bilecik’e, Hoş Geldiniz!

Bilecik’te doğup, Bilecik’te yaşamını sürdürüp, Şeyh Edebali Türbesini hiç görmemiş, Edebali’yi tanımayanların ve anlamayanların yaşadığı şehir olan Bilecik’e hoş geldiniz!

Ertuğral Gazi’yi dizi filmlerden öğrenip, Dursun Fakıh ile Kumral Abdal’ın türbelerinin nerede olduğunu bilmeyenlerin hayat sürdüğü Bilecik’e hoş geldiniz!

Bürokrasi açısından sürgün yeri olarak adlandırılan, Batının doğusu tabiriyle anılan Bilecik’e hoş geldiniz!

Tarihi geçmişindeki ihtişamına rağmen, tarihini ve tarih Turizmini 21. Yüzyılda hala anlatmayı beceremeyen Bilecik iline Hoş Geldiniz!

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa gibi metropol şehirlerin ortasında kalıp, bu şehirlerde bunalan insanları, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtarak kendisine çekmeyi becerememiş olan Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Ülkemizin birçok ilinde Bilecik denilince; “Bursa’nın, Eskişehir’in bir ilçesi mi?” diye sorulan veya Urfa’nın Birecik ilçesiyle karıştırılan, kendini il olarak tanıtamamış Bilecik iline Hoş Geldiniz!

Taşı Mermer, Yaprağı İpek, Toprağı seramik olmasına rağmen, bu değerlerini ülke geneline yeterince tanıtamamış Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Bırakın Muhalefet ile iyi geçinmeyi, İktidar Partisi siyasetçilerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları yüzünden Hastanesinin yapılması bile On yıl geciktirilmiş olan Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Hem “Aşağıdan Gelen Hanım Oynasın” deyip insanları oynatılan, hem de “Keklik Kebabını yiyenlar doymasın” diyerek serzenişte bulunulan Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Marmara Bölgesinin en çok Domates üreten ilçelerine sahip olup da, Domatesin 17 Liraya satıldığı Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Dört Coğrafi Bölgede toprağı olan tek il olmasına rağmen, Dört Coğrafi Bölgeden gerektiği payı alamayan Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Ya ilk, ya da görevlerinin son deminde olan Sayın Valilerimizin atandığı, tarihi önemine rağmen her daim göz ardı edilen Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Belki de; Cumhuriyet Tarihinin 2,5 ay gibi en uzun süreli Valisiz Kalan ili olan Bilecik’e, Vali olarak Hoş Geldiniz!

Hoş Geldiniz Sayın Valim!

Sizin onurunuza verilecek ilk Hoş Geldin yemeğinin, yıllardır Bilecik halkı tarafından “KAÇAK KONAK” olarak adlandırılan bir mekânda verileceğini adım gibi bildiğim; Bilecik’e Hoş Geldiniz!

Kuruluşun ve Kurtuluşun beşiği, topraklarına abdestsiz ayak basılmayacak kadar kutsal olan, Atam Ertuğru Gazi’nin ayak izlerinin silinmediği, Dedem Şeyh Edebali’nin nefesinin kesilmediği, Osman Gazi’nin atının nal seslerinin halen hissedildiği Bilecik İlinde Valilik görevi yapmak herkese nasip olmaz. Allah’ın sevgili kulusunuz ki, sizlere Bilecik ilinde Valilik görevini icraa etmeyi nasip eylemiş.

Şunu da biliniz ki;

“Her Akıl Bir Olsa, Bilecik’e İki Pazar Kurulmazdı” denilen

BİLECİK’E HOŞ GELDİNİZ! SAYIN VALİM.

Hayırlı ve Uğurlu Olsun, Allah Utandırmasın!
 

Bu yazı toplam 4338 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR