MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

İHTİLAL GİRİŞİMİNE HALK DARBE YAPTI

İHTİLAL GİRİŞİMİNE HALK DARBE YAPTI

İhtilal girişimine karşı halk devletinin yanında olduğunu, bir kez daha gösterdi. İlimiz de ihtilal girişiminin duyurulması ile halk önce Ak Parti il binasının önünde, ardından da Cumhuriyet meydanında toplantı. Partili partisiz her kesimden tepkiler yükselirken, parti üstü bir girişimle halk topyekun ihtilal girişimcilerine karşı geldi.

BASININ ÖNEMİ

Basının önemini bu ihtilal girişimde bir kez daha gördük. TRT ele geçirilmiş olsa bile özel kanallar ve haber siteleri an be an gelişmeleri takip edebildik. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bakanlar ve 1. Ordu komutanın açıklamaları halkın ilk anda yüreğine su serpti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini duyan halk, soğuk duşu üzerinden attıktan sonra sokaklara inerek devletine sahip çıktı. Sokaklara çıkmakla yetinmedi, namlunun önünde durdu, tankın üzerine çıktı. İhtilal girişimcilerine halk darbe yapmaya başladı.

SELA HUZURUMUZ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm camilerin ışıklarının yanıp, minarelerden sela verilmesi talimatı en isabetli kararlardan bir tanesi oldu. Sela huzurumuz oldu. Halka güven verdi. Darbe girişiminde minarelerden, selalar ezanlar yükseldi. Camilerin ışıkları yandı, halka "Ezan susmadı, bayrak inmedi" mesajı verildi.

VALİ ELBAN BİLECİKLİLERİ RAHATLATI

Bilecikteki halk sokaklara inmiş, yürüyüş yapıyordu. Vali Süleyman Elban halkın hislerine tercüman olan açıklamasını gazetemiz aracılığı ile yaptı. Herhangi bir sıkıntı olmadığına vurgu yapan Vali Elban, Bilecik halkının devletine sahip çıkmasına "Başkent kültürüne böyle bir şey yakışır" diyerek Bilecikliler'in gösterdiği hassasiyete dikkat çekti.

BİLECİK'TE ORDU KIŞLASINDA

İhtilal girişimcilerine karşı bir tepki de Bilecik'te ki askeri erkandan geldi. Ordu kışlasından çıkmazken, devletin ve halkın safından yer aldığını bir kez daha göstermiş oldu. Bilecik Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ki kıymetli komutanlarımız ve değerli askerlerimiz devletinin, milletinin yanında saf tuttu. Askerimiz, devlet safından yer aldı, paralelci zihniyetin girişimlerine destek vermedi.

AK PARTİ BİR BÜTÜN OLDU

İhtilal girişiminden sonra Ak Parti binası hızla artan kalabalıkla doldu taştı. Parti bayraklarından ziyarde Türk Bayrağı'nın dalgalanması doğru bir karar oldu. MHP, CHP, BBP, SP gibi farklı partilere gönül vermiş bir çok kesim yürüyüşe destek verdi. İhtilal girişimcilerine farklı partililerin de karşı olduğu görüldü.

İDAM GERİ GELMELİ

Devleti yıkma girişimde bulunan bölücülere karşı idam cezasının geri gelmesinin şart olduğunu hep birlikte gördük. Milletine namlu gösteren, bayrağının indirmeye çalışan, ezanını susturmaya çalışanlara karşı idam geri gelmeli. Devletine hainlik edenlerin cezası verilsin. Ak Parti kendisine verilen bu desteğin farkında olup, gerekeni yapmalı. Millet gücünü iktidara teslim ediyor, iktidar bu gücü iyi kullanmalı, mücadele sadece Tayyip Erdoğan'ın değil, tüm Ak Partililerin olmalı.

Başımıza bunların neden geldiğini konusu ise bugünün mevzusu değil. İnşaallah önümüzdeki günlerde bunun da tahlilini yaparız.

Mevlâ devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu milleti, bu devleti şer odakların zulmünden korusun.

Selam ve dua ile...

 

Bu yazı toplam 7021 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR