MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Rüşvet iddiaları kimin önünü açar?

Rüşvet iddiaları kimin önünü açar?

Tarih: 25 Ekim 1993, İSKİ yolsuzluğu sonrası Ergün Göknel hakim karşısına çıktı,

Tarih: 28 Nisan 1993, Ümraniye’de çöp patlaması sonrası 39 vatandaşımız vefat etti, kaybolan 12 kişinin akibeti hala belli değil,

Tarih: 27 Mart 1994, Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı.

Yakın siyasi tarihimizin dönüm noktalarından biridir yukarıdaki tarihler. Günümüz siyaseti o günlerde şekillenmeye başladı.

1989 yılında yapılan yerel seçimlerde SHP, ülke genelinde %33’lük başarı göstermiş, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerle birlikte, 39 il belediye başkanlığını kazanmıştı. Bilecik’te Av. Akın Olcay, Bozüyük’te Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Söğüt’te Adnan Sakarya, Gölpazarı’nda İlyas Ünal, Osmaneli’nde Mahir Saraç SHP’den belediye başkanı seçilmişlerdi.

1994 yılına gelindiği ise farklı bir sonuç ortaya çıktı. SHP’den farklı olarak artık CHP kurulmuş ve seçimlere ayrı ayrı girmişlerdi. Fakat Refah Partisi 28 ili yönetmeye başladı, SHP 10, CHP ise 5 ilde seçimi kazanabilmişti.

SHP ile CHP’nin bölünmesinin de etkin olabileceği seçim sonuçlarında, SHP belediyeciliğinin yetersizliği de birleşmiş, üstüne de yukarıda vermiş olduğumuz tarihlerde yaşanan olaylar sol zihniyeti yıllarca hem iktidardan uzaklaştırmış, hem de yerel yönetimlerde görev tevdi edilmemiştir.

1994 yılında favori gösterilmeyen “İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam” diyen Refah Partili Recep Tayyip Erdoğan İstanbulun’a kavuşmuştu. İstanbul’da ki bir çok problemi çözen ve belediyecilik anlamında büyük başarılara imza atan Erdoğan, Türkiye’ye örnek gösterilir bir belediyecilik hizmeti sundu. Refah Partili Erdoğan’ın İstanbul’daki başarı bir sonraki seçimlerde Refah Partisi’ne diğer zaferleri de beraberinde getirdi.

Sonrasında ise Ak Parti kuruldu ve her karşısına çıkanı yendi, Muharrem İnce’nin tabiri ile yendi de yendi, yendi de yendi.

İSKİ skandalı ve Ümraniye patlaması gibi Bilecik’te geçtiğimiz hafta yaşanan rüşvet iddiası patlak verdi. Bu iddialardan sonra Bilecik siyasetinde patlama yapabilecek siyasetçi çıkar mı? 3 dönem sonra CHP’ye kaptırılan belediye başkanlıklarını Ak Parti yeniden kazanabilir mi?

‘Erdoğan’ın izindeyiz’ diyen Ak Parti siyasetçileri, bunu fırsata çevirebilir mi?

Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler.
 

Bu yazı toplam 4626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR